Les TIC a l'aula: les PDI

Hem realitzat un treball sobre les PDI. Per començar hem buscat informació a diferents pàgines web i a llibres de la biblioteca, per tal de documentar-nos i poder realitzar el nostre treball.
Hem fet el treball en format de wiki, és a dir, ens hem creat un compte wiki a la pàgina http://www.wikispaces.com/ un cop hem creat el compte, hem anat omplint el nostre treball repartit amb diferents apartats.

El nostre treball parla de les PDI (Pantalla digital interactiva) dins de les aules. Definiriem una PDI com una pissarra digital que permet crear qualsevol tipus de contingut digital seguint la metàfora de la pissarra, clarions i esborrador, però tot això en forma d'ordinador. Aquesta pantalla consisteix en un ordinador multimèdia, quasi sempre connectat a internet, i un videoprojector que permet plasmar tot allò que veiem a l'ordinador.

Cada vegada trobem més tecnologia a les escoles, especialment dins de les aules, és un nou model d'ensenyament. Aquestes pantalles són un material senzill d'utilitzar i alhora practic.

Poden estar treballant una matèria d'actualitat al mateix moment que es sap la noticia. Com a mestres no podem quedar-nos amb els braços creuats davant els canvis de la societat. La tecnologia existeix en tots els àmbits, per tant, també hi ha deser en l'àmbit educatiu.

Actualment utilitzem les tecnologies per a moltes coses, estem envoltat d'un món tecnològic. Aquestes pissarres, les digitals interactives, permeten a l'alumnat treballar sobre un format digital, i pot treballar diverses matèries de manera més visual i entenadora.

L'avantatge és que poden utilitzar materials innovadors, poden treballar damunt d'una imatge de manera col·lectiva, podem usar noticies d'actualitat penjades a la xarxa social.

Podem començar a integrar les TIC a les aules a través de les imatges, experimentant amb elles, preguntant... a les aules podem trobar pissarres analògiques, que estan formades per un canó de projecció, una pissarra digital i una torre.

A travñes d'aquest tipus de pantalles fomentem l'aprenentatge col·laboratiu, i col·lectiu. En totes les matèries educatives, segons el decret, es treballa la comprensió lectora, l'expressió oral i escrita, la comunicació audiovisual, les tecnologies de la informació i la comunicació i l'educació en valors.

Fent clic aqui trobeu el nostre treball. Les Tic a l'aula: les PDI

No hay comentarios:

Publicar un comentario