Google Docs

El Google Docs, es tracta d'un servei gratuït que permet crear en línia, compartir i publicar diversos tipus de documents: de text, presentacions, fulls de càlcul i formularis. És molt útil, ja que a l'hora de fer treballs en grup ens permet treballar de forma col.laborativa i conjunta, on l'interacció amb els components del grup és continua i això permet aportar i compartir constantment dades, idees, reflexions i experiències a tot el grup i poder coordinar molt millor el treball a realitzar. Com que només hi ha un únic document compartit no existeixen malentesos i duplicitats de feina, a més a més, és accessible des de qualsevol ordinador que estigui connectat a la xarxa, ja que el document queda emmagatzemat a la xarxa i no a l'ordinador de l'usuari.
Per conèixer millor el seu funcionament hem fet una sèrie de pràctiques a classe que han estat molt útils.

1. Tots podem editar el mateix document en línia i simultàniament mitjançant l'eina "edita" i posteriorment "desa" per guardar la informació que hem aportat cadascuna de nosaltres. Després hem anat actulitzant el document amb la tecla F5 per veure les noves aportacions.

2. Si fem una presentació, en les diverses diapositives podem fer una portada, una introducció i un esquema. També podem utilitzar el quadre de diàleg de la dreta de la finestra que ens permet comunicar-nos en línia per anar elaborant la presentació.

3. Podem crear un formulari i un full de càlcul. Tot i que la finalitat principal dels fulls de càlcul és la de recollir dades numèriques i posteriorment fer càlculs i gràfics a partir d'aquestes dades, els fulls de càlcul de Google també es poden utilitzar per emprar i recollir informació a través de formularis.

No hay comentarios:

Publicar un comentario