Imatge Gimp

Aquesta setmana hem treballat un nou concepte: la imatge digital. Mitjançant el programa Gimp (programa lliure per manipular imatges) hem après a fer tota una sèrie de modificacions a partir d'una imatge, així com reduir-ne el pes, seleccionar només una part de la fotografia, eliminar algun objecte de la imatge, fer retocs, etc.

Pas 1


Imatge original. Mida de la imatge: 2.496x1.664 píxels.

Pas 2






Fragment de la imatge original. A partir de la imatge original seleccionem una part de la fotografia mitjançant l'eina per "Escapçar", fem doble clic i ens queda la nova imatge.

Pas 3





Per reduir el número de píxels anem a "Imatge" i "Escalar la imatge", variant l'amplada a 400 píxels, ho desem i la mida de la fotografia queda reduïda a 400 x 561 píxels. Aquesta opció és molt útil a l'hora de penjar fotografies al bloc, ja que triga molt menys en descarregar-se la imatge i es veu igual de bé, ja que l'amplada màxima per penjar una fotografia en el bloc és de 400 píxels.

Pas 4




Per últim, mitjançant l'eina de "Seleccionar" podem treure elements de la imatge. En aquest cas he eliminat part de la teulada d'un dels edificis. Seleccionem la part de fotografia que voldrem posar en substitució de l'element que eliminarem (en aquest cas, part del cel), el copiem (ctrl + c), i després l'enganxem (ctrl + v). Finalment només cal arrossegar aquest fragment que hem enganxat sobre la part de la imatge que volem eliminar, i fem doble clic per obtenir la nova imatge. Per perfilar-ho del tot he utilitzat l'eina del clonador i la del llapis.

No hay comentarios:

Publicar un comentario